Verkeersactie 'afleiding achter het stuur'

Op 21 en 22 mei 2024 was er de nationale verkeersactie 'afleiding achter het stuur'. Ons verkeersteam nam deel aan de controleactie en deed 4 patrouilles met verscherpte aandacht voor het niet handenvrij gebruiken van de smartphone achter het stuur van de wagen of op de fiets.

afleiding achter het stuur
๐—ฅ๐—ฒ๐˜€๐˜‚๐—น๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐˜:

In totaal liepen 21 bestuurders en 4 fietsers tegen de lamp. Er werd zelfs een chauffeur betrapt op het bellen met de gsm in de hand terwijl ze een schoolbus vol kinderen vervoerde. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Verder schreef de politie tijdens die controles ook nog boetes uit voor het negeren van het verkeersbord โ€˜verboden richting voor iedere bestuurderโ€™ in de Warandestraat en de Gasthuisstraat in Turnhout, het niet dragen van een veiligheidshelm en snelheidsovertredingen.

๐—ง๐—ถ๐—ฝ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ด๐˜€๐—บ-๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ธ ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ:

  • Verbind je gsm met je auto, via wifi/bluetooth of met een kabel.
  • Navigatie nodig? Stel voor vertrek je route in.
  • Leg je gsm buiten handbereik of uit het zicht. Of, zet je gsm op stil of niet storen voor je vertrekt. Zo kunnen binnenkomende meldingen je niet meer afleiden.


Lees meer tips op veiligverkeer.be | Tips verantwoord gsm-gebruik achter het stuur

Labels