Resultaten weekend zonder alcohol - juni 2024

De afgelopen dagen had je een extra grote kans om gecontroleerd te worden op alcohol of drugs achter het stuur, dankzij de acties in kader van het 'Weekend zonder alcohol'. Maar liefst 97% van de 517 gecontroleerde bestuurders was een voorbeeldige BOB!  Hier zijn de resultaten in onze politiezone:

weekend zonder alcohol - resultaten

➡️ Zaterdagnacht in Gemeente Kasterlee , Gemeente Oud-Turnhout en Stad Turnhout:

Van de 405 gecontroleerde voertuigen zat 97% van de bestuurders nuchter achter het stuur. Helaas moesten 3 chauffeurs hun rijbewijs voor 3 uur inleveren en kregen ze een boete. 4 chauffeurs waren het rijbewijs voor 6 uur kwijt en kregen daar bovenop ook een boete. 2 rijbewijzen werden ingetrokken voor alcohol en nog eens 2 voor drugs.

➡️ Zondag langs de Herentalsstraat in Stad Turnhout :

18 voertuigen gecontroleerd, waarbij 1 bestuurder zijn rijbewijs voor 3 uur moest inleveren en 2 rijbewijzen werden ingetrokken. Ook werden er 3 boetes uitgeschreven voor gordeldracht en een proces-verbaal voor het niet kunnen voorleggen van het verzekeringsbewijs.

➡️ Maandag langs de Noord-Brabantlaan in Stad Turnhout :

Bij de controle van 94 voertuigen was bijna 100% van de bestuurders een BOB. Eén chauffeur blies 'alarm', kreeg een boete en moest zijn rijbewijs voor 3 uur inleveren. Ook werd één bestuurder beboet voor het niet dragen van de gordel.

👍Goed bezig, BOB's!  Dankzij jullie houden we de wegen veiliger.

Labels