Hulpverleningszone Taxandria en Politie Regio Turnhout organiseren tafeloefening rampscenario

Op donderdag 7 maart organiseerden verschillende hulpdiensten in Turnhout een multidisciplinaire rampoefening. Het gaat om een tafeloefening zonder effectieve inzet van hulpdiensten op het terrein. Crisisverantwoordelijken uit verschillende disciplines oefenen de procedures bij een gesimuleerde crisissituatie in het centrum van Turnhout. Nadien volgt een grondige evaluatie. 

 

noodplanoefening Turnhout

Op donderdag 7 maart slaan Hulpverleningszone Taxandria en Politie Regio Turnhout de handen in elkaar voor een theoretische multidisciplinaire noodplanoefening. Tijdens deze oefening doorlopen verschillende crisisteams een realistisch en evoluerend scenario dat zich afspeelt in en rond de Turnovatoren in het centrum van Turnhout. Aan de hand van een aantal vooraf gedefinieerde doelstellingen testen ze de vooropgestelde noodplannen en bijhorende procedures. De focus van de oefening ligt op een gestructureerd operationeel overleg en een goede informatiedoorstroming en beeldvorming, zodat dit bij eventuele reële noodsituaties vlot kan verlopen.

Deze tafeloefening gaat door in een speciaal ingerichte kantoorruimte vlak bij de toren. In de oefening worden verschillende actoren betrokken, waaronder brandweer, politie, medische diensten, de noodplancoördinator en de dienst communicatie van stad Turnhout. De oefening gaat door zonder ontplooiing van inzet en middelen en zal dus niet zichtbaar zijn op het terrein.

Labels