Circulatiemaatregelen ten gevolge van werken schoolsite Kloosterstraat

Vorig jaar werden de schoolgebouwen achter het politiegebouw in de Kloosterstraat afgebroken. De werken op de vroegere Heilig Hart-site op de berg komen nu in een stroomversnelling.

Wij vernamen deze week dat er vanaf dinsdag 28 mei drukker verkeer zal ontstaan voor het afgraven van grond. Daarna komen vrachtwagens met beton en leveringen van materialen voor verdere werken. Dit zal vooral voor de Kloosterstraat, Kerkhofstraat, Onvredestraat en Tapelaarstraat gevolgen hebben.

Om deze stroom van aan- en afrijden zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben we keuzes moeten maken. Met deze brief willen we jullie hiervan op de hoogte brengen.

  • Inrijden naar de werf zal gebeuren vanuit de Kerkhofstraat, deze wordt daarom vanuit de Herentalsesteenweg éénrichting gemaakt (dus bergop).
  • Uitrijden zal gebeuren via de Kloosterstraat, dit zal ter plaatse een kort stukje overlast geven.

Wij beseffen dat dit voor de bewoners langs deze route een periode van zwaar verkeer betekent.

Om de veiligheid zo goed mogelijk te verzekeren nemen we volgende maatregelen:

  • Éénrichting voor Kerkhofstraat zoals hierboven beschreven. Uitzondering voor fietsverkeer voor de Vrije Basisschool Heist dat enkel tot de ingang van de school tegen deze richting in mag rijden.
  • Snelheidsbeperking van 30 km/u in de Kerkhofstraat.
  • Snelheidsbeperking van 50 km/u op de Herentalsesteenweg vanaf de Hollestraat richting centrum, in beide richtingen.
  • Een wegomlegging vanuit het kruispunt Kloosterstraat/Kerkhofstraat wordt voorzien via de Kloosterstraat richting Herentalsesteenweg. Ook voor fietsers.

In bijlage vind je een plannetje dat de rijbewegingen overzichtelijk weergeeft.

Ten slotte nog onze excuses voor deze late communicatie. Door externe omstandigheden hebben we de oorspronkelijk geplande routes op het laatste moment moeten wijzigen.

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij ons team Mobiliteit of bij de lokale politie.

 

  • Mobiliteit: 015 23 74 12
  • Politie: 015 750 950

Labels