PZ BoDuKaP en PZ Heist bundelen de krachten voor WODCA-controle

In de nacht van 25 op 26 december organiseerden wij samen met politiezone BoDuKaP een gezamenlijke WODCA-controle. De korpschefs van beide zones, Kris Vandenberk van PZ BoDuKaP en Eva Tolleneer van PZ Heist, zijn zeer tevreden met deze zone-overschrijdende en wederzijds versterkende samenwerking. Door het bundelen van de krachten, kan men de slagkracht van dergelijke acties vergroten.

controle

Er werd gecontroleerd aan de hand van dispositieven in beide politiezones. Van 22u tot en met 0u30 controleerde men aan de Mechelbaan in Putte en van 1u30 tot en met 4u aan de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg. Deze actie bestond uit het uitvoeren van controles op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs in het kader van de winter-BOB-campagne alsook nazicht op de handhaving van de verkeersreglementering.

Er werden 622 voertuigen en bestuurders gecontroleerd. Hiervan legden er 615 een negatieve ademtest af. Drie bestuurders kregen als resultaat “alarm” en hun rijbewijs werd hierop 3 uur ingehouden. Vier bestuurders bliezen positief. Hiervan werd voor drie personen het rijbewijs ingehouden voor 6 uur, voor de vierde persoon die hierbovenop geen drager was van zijn rijbewijs, werd het voertuig ingehouden en het rijbewijs ingetrokken.

Er werden ook vier speekseltesten afgenomen om te testen op drugs in verkeer. Bij drie personen was deze negatief. Eén persoon testte positief voor THC – Cannabis en Amfetamines. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Verder werd er nog een proces-verbaal opgesteld voor inbreuken op het voorlopig rijbewijs: namelijk het vervoeren van niet toegelaten passagiers, sturen na 22 uur en het niet aanwezig zijn van een L-teken in het voertuig; een proces-verbaal voor een voertuig dat niet ingeschreven is in België en een proces-verbaal van waarschuwing wegens een defect aan de autoverlichting.

Labels