PZ Heist gaat op het terrein aan de slag met de app FOCUS

Politiezone Heist gaat op het terrein werken met de app FOCUS.  Deze app werd ontwikkeld door politiezone Antwerpen en is al in gebruik door enkele andere lokale politiezones. FOCUS zal uitgerold worden bij zowel de lokale als de federale politie. 

Foto van gsm met Focus

De applicatie is via digitale weg snel en eenvoudig toegankelijk en bundelt verschillende databanken in één overkoepelend, beveiligd platform. Inspecteurs kunnen met één zoekopdracht in FOCUS onmiddellijk opzoekingen doen in onder andere het Rijksregister, het strafregister en de databank met kentekenplaten. De toepassing laat toe om allerlei handelingen onmiddellijk op het terrein uit te voeren, die normaal gezien op het bureau dienen te gebeuren. Zo kunnen vaststellingen meteen op locatie opgemaakt of aangevuld worden. Beeldmateriaal kan via de app direct worden toegevoegd aan een proces-verbaal.

Door het gebruik van FOCUS kan kort op een situatie ingespeeld worden en wordt informatie snel en efficiënt uitgewisseld. Er gaat minder tijd verloren aan administratie, wat uiteindelijk ook de dienstverlening ten goede komt. FOCUS kan zowel op een smartphone, tablet of computer geraadpleegd worden. Politiemensen zullen in het straatbeeld dus hoe langer hoe meer met een smartphone of tablet aan het werk te zien zijn.

 

Labels