Alarm

Installatie

Wanneer een particulier zijn eigen alarmsysteem installeert, is hij niet meer verplicht het alarmsysteem te laten controleren door een erkende beveiligingsonderneming alvorens het systeem onder spanning te zetten. Wanneer de particulier zijn systeem niet zelf installeert, moet dit steeds geplaatst worden door een erkende beveiligingsonderneming.

Onderhoud

De gebruiker is er verantwoordelijk voor dat zijn alarmsysteem jaarlijks wordt onderhouden. Hij kan dit zelf doen, of kan een beroep doen op een erkende beveiligingsonderneming. Wanneer het onderhoud gebeurt door een erkende beveiligingsonderneming, leveren zij een attest af.



Het jaarlijks onderhoud blijft bestaan, maar er is geen wettelijke verplichting meer om een contract af te sluiten dat voorziet in een jaarlijks onderhoud door een erkende beveiligingsonderneming.

Aangifte alarminstallatie

De gebruiker van een alarmsysteem (zowel goederen- als persoonsalarmsystemen), die niet aangesloten is bij een erkende alarmcentrale, dient dit aan te geven bij het meldpunt alarmsystemen (www.policeonweb.be). Deze aangifte moet binnen de 10 dagen na de ingebruikstelling van zijn alarmsysteem gebeuren. Ook wijzigingen van de informatie dienen binnen de 10 dagen te worden aangegeven. Wie aangesloten is bij een erkende alarmcentrale moet zelf geen aangifte doen. In dat geval doet de alarmcentrale de aangifte.



Lees hier de volledige wettekst.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Heist via het contactformulier of telefonisch via 015 750 950.