Veilige verhuur: laat je niet misbruiken

Indien je een pand verhuurt, dan bestaat er altijd een kans dat je huurder illegale activiteiten (drugsproductie en -opslag, illegale huisvesting, etc.) ontplooit in je pand.

In de brochure, uitgegeven door het Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC), wordt aangehaald wat je zelf kan doen om malafide huurders en illegale praktijken in je pand te vermijden.

huurcontract afsluiten

Enerzijds wordt er meegegeven welke risico's en aansprakelijkheden je zelf loopt als verhuurder wanneer er illegale activiteiten plaatsvinden in je pand. Anderzijds worden tips meegegeven om de malafide huurders te weren (zowel voor het afsluiten van de huurovereenkomst, op het moment van het afsluiten van het huurcontract als tijdens de huurtermijn). Ook worden er indicatoren meegegeven die kunnen wijzen op illegale activiteiten in je pand, zowel algemeen als specifiek, bijvoorbeeld het waarnemen van chemische geuren of drugslabo's, overmatig energieverbruik, etc. Tenslotte worden de contactpunten, zoals bijvoorbeeld het meldpunt drugs, meegegeven die je kan aanspreken wanneer je het vermoeden hebt dat je pand misbruikt wordt voor illegale activiteiten. 

Labels