Vakantie gepland? Beveilig je woning tegen ongewenste bezoekers

Een vakantie gepland om er even tussenuit te zijn? Dan heb je de buren misschien wel gevraagd om de planten water te komen geven of je kat te voorzien van eten. Maar heb je er ook aan gedacht om je woning goed te beveiligen tegen ongewenste bezoekers?

Gratis vakantietoezicht aanvragen

Politiezone Heist kan een oogje in het zeil houden als je op reis bent, zowel overdag als ’s nachts. Je kan vakantietoezicht aanvragen:

  • Rechtstreeks op het politiecommissariaat; 
  • Via het aanvraagformulier. Bezorg deze minstens 7 dagen voor vertrek via mail of geef het af aan het onthaal van het politiecommissariaat.

 

Neem de gepaste maatregelen

Daarnaast kan je heel wat maatregelen nemen om inbrekers af te schrikken.

  • Zo kan je je woning een bewoonde indruk geven door een tijdschakelaar op een lamp te plaatsen. Ook kan je iemand vragen om je brievenbus te komen leegmaken, de rolluiken op en neer te laten gaan of het gras te maaien.
  • Vraag aan je buren om een extra oogje in het zeil te houden.
  • Maak geen melding van je afwezigheid op sociale media. Dieven lezen mee en kunnen hier gebruik van maken bij het plannen van hun inbraak.
  • Doe alles op slot vooraleer je op vakantie gaat. Laat je huissleutel niet achter op de meest voor de hand liggende plekken (Je verstopt je sleutel toch niet onder de bloempot of deurmat aan je voordeur, toch?).
  • Leg geen "diefstalgevoelige" voorwerpen in het zicht (bijvoorbeeld geld, laptop, Ipad, ...).

Neem een kijkje in onze brochure Eerste Hulp Bij Inbraken (EHBI) voor meer tips en info.

Waarschuw bij twijfel of verdachte situaties altijd de politie via het nummer 101. Onthoud zo veel mogelijk opvallende kenmerken van de onbekenden en/of hun voertuig (bv. nummerplaat, kleur, type, merk, opvallende kledij, taal, ...) 

 

 

Labels