Je peuk in de vuilnisbak? Pico bello!

Maar liefst 50% van het aantal stuks zwerfvuil dat in Vlaanderen rondslingert zijn peuken. Het grootste probleem aan deze peuken is dat je ze overal tegenkomt: op straat, in de natuur, op evenementen, in treinstations, langs snelwegen, in zee, …. Over de schadelijkheid voor de natuur moeten we je waarschijnlijk niets meer vertellen, dit is algemeen geweten.

Gij zijt ne propere gij

Om extra aandacht te vragen voor sluikstort en zwerfvuil, zet de politiezone Heist van 3 tot 9 oktober haar schouders mee onder “Week van de Handhaving”. Zo zullen er voor dit project zakasbakjes uitgedeeld worden aan rokers waardoor de peuken met gemak kunnen opgeborgen worden en niet op de grond belanden. Het past in je broekzak en je kan er je peuk ten alle tijden in kwijt. Met andere woorden: je spaart de natuur van die vervuilende peuk. Kleine daad, groot resultaat, toch? De zakasbakjes zullen uitgedeeld worden onder meer op de maandag- en zondagsmarkt. Hou de sociale media-kanalen van politiezone Heist in de gaten voor meer info.

Gooi je je peuken, of eender ander zwerfvuil (bv. snoep, papier, kauwgom, …), toch op de grond? Dan riskeer je een administratieve geldboete van maximaal 175 of 350 euro, naargelang de overtreder minderjarig of meerderjarig is (artikel 7 en artikel 285 van het GAS-reglement).

Labels