Je kakzakje in de vuilnisbak? Dikke duim!

We zijn dol op onze honden. Maar helaas, alles wat een hond eet moet er ook weer uit. Overlast van hondenpoep staat met stip in de top 3 van meest irritante zaken. Als de stoep, bermen, speeltuinen of een park vervuild worden met hondenpoep is dit voor niemand fijn! Zie dus dat je:

1) In het bezit bent van een zakje om de hondenpoep van je hond op te kuisen en;

2) Je het poepzakje in een openbare vuilbak gooit, je het meeneemt naar huis of deponeert in een van de speciale buizen.

hondenpoep

Belangrijk is dat deze hondenpoep in een vuilnisbak terechtkomt. Hondenpoep die niet in de vuilnisbak belandt, maar in de berm of op de stoep, wordt gecategoriseerd als zwerfvuil en kan volgens het gemeentelijke reglement beboet worden met een geldboete van 250 euro. Zie dus dat je:

1) In het bezit bent van een zakje om de hondenpoep van je hond op te kuisen en;

2) Je het poepzakje in een openbare vuilbak gooit, je het meeneemt naar huis of deponeert in een van de speciale buizen op volgende locaties:

  • de hondenloopweides aan het Hof van Riemen en in de Winterstraat in Wiekevorst;
  • de plaszones in het parkje aan de Postweg, op de hoek van de Paul van Roosbroecklaan en Bossestraat, in de E. Woutersstraat en op het grasveld in de Berkenstraat;
  • in de trage weg tussen Meuttersstraat en Dulft.

Hondenpoep kan naast hinderlijk ook gevaarlijk zijn. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat hondenpoep een negatief effect heeft op het leefmilieu. In hondenpoep zitten gevaarlijke wormen en eitjes die overdraagbaar zijn op de mens. Na het opruimen van de hondenpoep blijven die bacteriën aanwezig in het gras. Gezien de vele ziekteverwekkers die op deze manier in de omgeving terechtkomen, vormt dit een risico voor de volksgezondheid. Laat je hond dus niet in de buurt van een kinderspeelpleintje zijn behoefte doen!

Labels