Innovatie in veiligheid: nieuwe op maat gemaakte kogelwerende vesten

De veiligheid van onze collega’s is voor onze politiezone zeer belangrijk. Omdat het merendeel van de kogelwerende vesten de afschrijvingstermijn bereikt in de loop van de volgende jaren, werd beslist om alle zichtbaar gedragen vesten tegelijk te vervangen. De nieuwe op maat gemaakte kogelwerende vesten voldoen specifiek aan de unieke behoeften van onze verschillende teams. In onze zoektocht naar de meest functionele vest, hebben we rekening geho

Nieuwe kogelwerende vest 1

Sinds de verhoogde terreurdreiging is het dragen van een kogelwerende vest verplicht. Het doel van deze nieuwe vesten is niet alleen om te voldoen aan de verplichte veiligheidsnormen, maar ook om een nieuwe norm te stellen voor persoonlijke bescherming en draagcomfort. Niet onbelangrijk, als je weet dat een inspecteur deze vest zeker acht uur per dag moet dragen. Het gebruik van degelijke materialen zorgt niet alleen voor maximale ballistische bescherming, maar garandeert ook een lichtgewicht en ergonomisch ontwerp. Hierdoor kunnen onze medewerkers met volledig vertrouwen en bewegingsvrijheid hun taken uitvoeren, wetende dat ze zijn uitgerust met een vest dat specifiek is afgestemd op hun behoeften. Ook factoren zoals de afwerking, een kliksysteem voor de montage van een bodycam en een vernieuwde mesh voering voor betere ventilatie bij warm weer gaven de doorslag in de aankoop van deze vesten.

Met onze op maat gemaakte kogelwerende vesten streven we ernaar om niet alleen de veiligheid, maar ook het welzijn van onze medewerkers te bevorderen. Veiligheid en draagcomfort gaan hierbij hand in hand.

 

Labels