Heist-op-den-Berg zegt 'nee' tegen zwerfvuil en sluikstort

Tijdens de week van de handhaving op zwerfvuil en sluikstort schenken onze patrouille- en toezichtsploegen extra aandacht aan sluikstorten en zwerfvuil in onze gemeente. Dit allemaal om duidelijk te maken dat zwerfvuil en sluikstort achterlaten echt niet kan.Heist-op-den-Berg zegt volmondig 'nee' tegen zwerfvuil en sluikstort.

Mooimakers

Van 5 tot 11 oktober roept Mooimakers voor het vierde jaar op rij handhavers in heel Vlaanderen op om een week lang extra aandacht te hebben voor zwerfvuil en sluikstort tijdens de Week van de handhaving. Niemand wordt graag aangesproken op zijn of haar gedrag. Mooimakers roept met haar campagne dan ook op om je verantwoordelijkheid te nemen en er zelf voor te zorgen dat je niet aangesproken wordt. 

In heel Vlaanderen zetten meer dan duizend handhavers en ander gemeentepersoneel extra controles op, spreken ze overtreders aan op hun gedrag én belonen ze diegenen die hun afval op de correcte manier laten inzamelen. Mooimakers ontving in de loop van de voorbije twee maanden meer dan 62 registraties voor 252 acties in 111 gemeenten, en er komen dagelijks nog acties bij. 

Vorig jaar werden tijdens de Handhavingsweek ruim 1.000 pv’s opgesteld en nog eens zoveel aanmaningen gegeven. Camera’s werden ook ingezet met een 100-tal betrappingen als resultaat.

Labels