Dealende jongeren gevat in Itegem

Afgelopen woensdagnamiddag, 15 februari, werden er in het centrum van Itegem zes jongeren gecontroleerd op het bezit van drugs. De jongeren liepen in het vizier van de politie dankzij een goede dossierkennis en konden ook gevat worden door de oplettendheid van de interventieploeg.

drugsvangst

Een 16-jarige sloeg op de vlucht bij de controle maar werd later opgepakt in de buurt. Hij werd verdacht van de verkoop van verdovende middelen. Een 20-jarige werd eveneens verdacht van de verkoop van verdovende middelen. De andere minderjarigen werden in het bezit getroffen van gebruikershoeveelheden.

Tijdens de huiszoekingen die hierop volgden werden cannabis (770gr) en XTC aangetroffen, alsook een hoeveelheid cash geld ter waarde van €3600 bij de vermeende 16-jarige dealer. Zijn vader werd eveneens gearresteerd op verdenking van drugshandel.

De vader en zoon werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Beiden zijn vrij gelaten onder voorwaarden.

De dienst interventie werkte in dit dossier nauw samen met de recherchedienst. Onze diensten blijven verder gericht werken op dit fenomeen om ook in de toekomst kort op de bal te kunnen spelen.

Labels