Recente Covid-19 ontwikkelingen

Twee horecazaken in Kessel moeten sluiten na opsporing positieve Covid-19 gevallen via lokale contactopsporing van de gemeente.

Naar aanleiding van een hoog aantal recente positieve Covid-19 resultaten en daarbij horende sociale interacties, gaat de burgemeester van Nijlen, Paul Verbeeck, vanavond over tot de sluiting van twee bijkomende horecazaken. Het gaat over café The Sting (Stationsteenweg 14 in Kessel) en café Torenven (Emblemsesteenweg 9 eveneens in 2560  Kessel). Eerder deze week werden ook café Belle Vue in Kessel Dorp en café Wanneshof in Nijlen gesloten. Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, was de enige mogelijkheid voor de burgemeester om deze zaken met onmiddellijke ingang te sluiten.

Het Draaiboek Lokale uitbraak COVID-19 stelt dat, in geval van een lokale uitbraak in het openbare leven, als mogelijke maatregel vanuit de beleidscoördinatie de sluiting van horeca mogelijk is. De epidemiologische toestand en het risico voor de volksgezondheid voor de inwoners van gemeente Nijlen maken deze maatregel noodzakelijk.

In een rondschrijven vragen wij tevens aan de plaatselijke handelaars om zich te blijven inzetten. Daarom is het van essentieel belang dat zij als ondernemer of horecazaak de regels en maatregelen rond de preventie van Coronavirus-verspreiding 100% correct blijven opvolgen en naleven.

Dat ze zelf ook attent zijn voor mogelijke ziektesymptomen onder de zaakvoerder(s) en/of personeel en daar actief stappen in ondernemen, mocht dat vereist zijn.  

Wij rekenen daarbij ook op de verantwoordelijkheidszin en betrokkenheid van zowel alle handelaars als inwoners en passanten in onze gemeente. Zowel de burgemeester van Nijlen als de korpschef van de politiezone Berlaar-Nijlen melden dat, gelet op de sterke stijging van het aantal bevestigde besmettingen in onze gemeente, een strikte handhaving van toepassing blijft voor de federale en de provinciale coronamaatregelen en protocollen.

Wij hopen door op deze manier met elkaar rekening te houden, het normale leven in onze steden en gemeenten weer spoedig kan opgepakt worden en we het coronavirus kunnen verslaan.

Labels