Twee daders gewapende overval gevat

2 september 2019 – De politiezone Berlaar-Nijlen heeft twee daders gevat die betrokken waren bij een gewapende overal op een nachtwinkel in Berlaar. Eén van hen is minderjarig en werd geplaatst in een gesloten instelling. De andere zijn aanhouding werd bevestigd. Het onderzoek wordt verdergezet.

Twee gemaskerde personen hebben op 24 maart 2019 op gewelddadige wijze een nachtwinkel overvallen in Berlaar. De zaakvoerder werd bedreigd met een mes en een vuurwapen. Het slachtoffer werd verplicht om de kassa leeg te maken. Na de overval zijn de verdachten gevlucht met de hulp van een kompaan die hen opwachtte in een wagen met gestolen nummerplaten.

Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend. Na doorgedreven speurwerk van PZ Berlaar-Nijlen gaf de onderzoeksrechter opdracht tot  verschillende huiszoekingen. Eén van de verdachten, een 18-jarige man uit Duffel, is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer in Mechelen heeft zijn aanhouding intussen ook bevestigd.

Enkele dagen na deze arrestatie heeft een tweede verdachte zichzelf aangemeld bij de politie. Na verhoor werd hij gearresteerd en in opdracht van de onderzoeksrechter voorgeleid bij de Jeugdrechter. Die besliste om de minderjarige man te plaatsen in de gesloten instelling van Everberg.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Labels