325 snelheidsovertredingen in de maand februari

Doorheen heel de maand februari heeft politie Lier 13 snelheidscontroles gedaan in Lier alsook in Koningshooikt. Daarnaast werd het negeren van verkeerslichten tijdens de maand februari extra gecontroleerd.

 

 

traffic light

Februari zorgde voor enkele geslaagde snelheidscontroles uitgevoerd door politie Lier. Er zijn 13 controles uitgevoerd op 11 verschillende plaatsen. Deze controles resulteerde in maar liefst 325 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid was 106km/u op de R16 (binnenring). Hier is de maximum toegelaten snelheid 70km/u. In totaal controleerde politie Lier 5.640 voertuigen.

Het negeren van verkeerslichten

Het is snel gebeurd. Je bent bijna te laat dus je rijdt nog snel door het rood/oranje maar dit kan grote gevolgen hebben. Daarom werd er tijdens de maand februari extra aandacht besteed aan het negeren van verkeerslichten in Lier. Tijdens de controles werden maar liefst 60 overtredingen vastgesteld. 54 meerderjarige bestuurders kregen een onmiddellijke inning wegens het negeren van de rode en oranje verkeerslichten. Ook kregen er 4 bestuurders een proces verbaal wegens het overstreken van een overweg terwijl de slagbomen al in beweging waren. Bij de minderjarigen waren er maar 2 overtredingen. Zij worden uitgenodigd om op woensdagnamiddag een les te volgen over verkeersveiligheid.

Volgende maand komt er extra inspectie op hinderlijk parkeren.

Labels