Thema's voor maand februari

Om de prioriteiten die opgesteld zijn door zonaal veiligheidsplan , procureur des Konings en de Burgemeester kwalitatief aan te pakken werken we al een tijdje met thema's per maand waarbij we bepaalde focus leggen bij het uitvoeren van onze acties.

Voor de maand februari hebben we 3 thema's :

  1. Onaangepaste verkeerssnelheid : Snelheid in het verkeer leidt tot verhoogde kans op een verkeersongeval met lichamelijk letsel. Het is tevens zo , zo blijkt uit verschillende bevragingen, een doorn in het oog van vele buurtbewoners wanneer dit voordoet in hun woonwijken. Mensen voelen zich hierdoor onveilig. Deze maand zullen er specifieke controleacties worden uitgevoerd op snelheid van voertuigen ook zal er op vesten gecontroleerd worden op onaangepast rijgedrag.
  2. Afvalpproblematiek: Vanaf 1/01/2010 werd het huishoudelijk restafval van de gezinnen in Lier ingezameld en aangerekend via DIFTAR. Hiervoor hebben alle gezinnen in Lier een container ontvangen of een badge voor ondergronds collectief systeem. Alle technische en andere kinderziekten zijn ondertussen opgelost maar hardleerse sluikstorten blijft regelmatig opduiken. Ook hondenpoep op de openbare weg is een doorn in het oog van vele burgers. Deze maand zal er toezicht gehouden worden op sluikstorten en hondenpoep , bij overtredingen kan de overtreder zich aan een GAS PV verwachten.
  3. Anti-woninginbraken: Binnen het zonaal veiligheidsplan blijft qua criminaliteit de woninginbraken grote bekommernis . Wij zullen daarom deze maand gerichte controles doorvoeren in wijken , auto's en bij personen. Burgers of slachtoffers kunnen ook beroep doen op de diensten van criminaliteispreventie voor technopreventief advies; ( contactpersoon : Katelijne Van Balen , 03/491 44 97 )

Labels