Resultaten korpswodca

Rijden onder invloed blijft één van de grootste oorzaken van ongevallen in het verkeer. Bijna 4 op 10 (38%) van de bestuurders die in België bij een verkeersongeval ernstig gewond raken, reed onder invloed van alcohol. Het belang om regelmatig alcoholcontroles uit te voeren blijft dus broodnodig.

bob actie

In de nacht van 13 of 14 oktober voerden wij op 2 plaatsen alcoholcontroles uit. In totaal werden er 94 chauffeurs gecontroleerd waarvan 83 zichzelf trots BOB mogen noemen. 10 chauffeurs bliezen positief en 1 persoon reed onder invloed van drugs. Deze persoon beschikte ook niet over een geldig rijbewijs. 4 chauffeurs mochten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren en zullen zich later moeten verantwoorden voor de Politierechter.

Tijdens onze actie stelden we nog een aantal andere inbreuken vast. 1 persoon reed rond met een geladen paardentrailer zonder geldig rijbewijs en een aanzienlijke overlading . We stelden nog aantal processen-verbaal op voor het ontbreken van een geldig keuringsbewijs. We namen 1 voertuig in beslag en 1 persoon was in het bezit van drugs . Dit werd ook in beslag genomen . We inden ter plaatse met onze mobiele betaalterminal een bedrag van 1976 euro aan boetes.

Deze acties kaderen in het Zonaal veiligheidsplan en zullen zeker herhaald worden!

Labels