Fietsknip aan station van Lier

Op 28 maart vindt er aan het station van Lier een fietsknip plaats. Op die dag worden al de niet-rijvaardige en achtergelaten fietsen meegenomen. De fietsenstalling wordt als het ware opgekuist waardoor er plaats vrijkomt voor fietsen die wel gebruikt worden. De laatste keer dat deze fietsknip plaatsvond, heeft de stad ongeveer 110 fietsen meegenomen.  

Fietsknip

Elk jaar blijven er tal van verwaarloosde en gestolen fietsen achter in de rekken van het station van Lier. Op donderdag 28 maart worden al de niet-rijvaardige fietsen door de stad verwijderd. Enkele weken voor de fietsknip werden de achtergelaten fietsen gelabeld door fietspunt. Ongeveer 2 dagen voor de fietsknip zal dit nog een keer gebeuren om te controleren welke fietsen echt niet meer in gebruik zijn.

Er staat geen exacte termijn op hoelang je je fiets mag laten staan in de fietsenstalling aan het station. Het is wel zo dat deze fietsenstalling niet gebruikt mag worden voor langdurige stalling of voor fietsen die niet meer gebruikt worden en niet-rijvaardig zijn. Op de fietsknip aan het station worden alleen niet-rijvaardige fietsen meegenomen. Deze worden dus ook niet meer bijgehouden door de stad, waar dat bij rijvaardige fietsen nog wel zo is.

Indien je in het verleden een fiets bent verloren, kan je op gevondenfietsen.be kijken of je fiets gevonden werd. Zo ja, dan kan je een aanvraag indienen om je fiets terug te krijgen.

Labels