Bescherm je fiets tegen diefstal

Wist je dat dieven trackingapps en sociale media gebruiken om uit te zoeken waar ze koersfietsen en mountainbikes kunnen stelen? En dat een label met je rijksregisternummer je fiets minder aantrekkelijk maakt voor fietsdieven? Bescherm je gegevens en je fiets!

Tips fietsdiefstal

Net als de profrenners pakken recreatieve fietsers tegenwoordig graag uit met hun sportieve prestaties. Maar je fietsroute delen is niet altijd zonder risico: dieven gebruiken trackingapps en sociale media namelijk om uit te zoeken waar ze fietsen kunnen stelen. Wees dus voorzichtig met wat je online deelt.

Dubbel op slot

Parkeer je je fiets op de openbare weg? Doe hem dan goed op slot, liefst met twee sloten. Ook al is het maar voor even. Maak je fiets daarbij vast aan een vast, stevig punt. Losse accessoires zoals een fietscomputer en fietstassen neem je best mee. Zet je je fiets thuis weg? Doe hem ook daar goed op slot.

Gratis label

Wil je je fiets minder interessant maken voor dieven? Laat dan een gratis label met je rijksregisternummer aanbrengen. Een gelabelde fiets kan immers minder makkelijk worden doorverkocht. Bovendien maakt een label het eenvoudiger om een gevonden fiets weer aan de rechtmatige eigenaar te bezorgen.

Onze dienst Preventie organiseert regelmatig labelacties. In de eerste week van mei laat je je fiets gratis labelen op volgende markten:

  • Dinsdagvoormiddag 2 mei: Zoersel
  • Woensdagvoormiddag 3 mei: ’s-Gravenwezel
  • Woensdagnamiddag 3 mei: Sint-Job
  • Donderdagvoormiddag 4 mei: Sint-Lenaarts

Meer informatie over bescherming tegen fietsdiefstal vind je op www.besafe.be/nl/diefstal-oplichting/fietsdiefstal.

Labels