Wanneer moet ik een parkeerschijf leggen?

In een aantal straten en parkings in onze gemeente is de parkeertijd beperkt omdat ze in de blauwe zone liggen. In deze zone mag je maximum twee uur parkeren en is het gebruik van een parkeerschijf verplicht van maandag tot en met zaterdag tussen 9 uur en 18 uur. De blauwe zone is duidelijk aangegeven door verkeersborden; een onderbord geeft uitzonderingen aan. In Schoten wordt ook gebruik gemaakt van zonale borden. Deze verkeersborden, geplaatst aan de gemeentegrenzen, duiden een geheel van straten en parkings aan die binnen de blauwe zone vallen. Controle in de blauwe zone zit standaard in het takenpakket van het team verkeer om de handhaving te garanderen.

In mei 2022 werd de blauwe zone in onze gemeente verkleind. Je moet enkel nog je parkeerschijf leggen in volgende straten:

  • Paalstraat (tussen Rodeborgstraat en Markt)
  • Theofiel van Cauwenberghslei (tussen Paalstraat en Kruispadstraat)
  • Parking ’t Ven
  • Het marktplein
  • Churchilllaan (tussen Markt en het rondpunt aan de Kasteeldreef), inclusief de park vlakbij het rondpunt
  • De parking voor de Sint-Cordulakerk

De indeling op een parkeerschijf gebeurt in stappen per half uur. Als je parkeert, plaats je de pijl van de schijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Kom je bijvoorbeeld aan om 12u15, dan schuif je de pijl naar 12u30 en mag je parkeren tot 14u30. Leg de schijf steeds duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Zijn de twee uur verstreken? Dan verplaats je de auto, het is niet toegelaten om de parkeerschijf een uurtje verder te draaien.

Info over het parkeerregime vraag je bij de verkeersconsulente van de gemeente Schoten via (03) 680 09 08.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schoten via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.