Aantal fietsdiefstallen flink gedaald in 2017

Vorig jaar is het aantal fietsdiefstallen in Schoten flink afgenomen. In 2017 noteerden onze inspecteurs 98 feiten van fietsdiefstal; in 2016 waren dat er nog 173. Deze resultaten kunnen we enkel toejuichen alhoewel elke diefstal uiteraard er één te veel is.

We hopen natuurlijk dat deze daling is veroorzaakt door het intensief toezicht in de gemeente door onze inspecteurs en niet omdat slachtoffers de diefstal niet aangeven. Ook al heb je het gevoel dat je water naar de zee draagt, toch is het belangrijk om aangifte te doen van de diefstal van je stalen ros. Zo is de politie op de hoogte van de diefstal en kunnen we inspelen op tendensen en het toezicht verhogen tijdens piekmomenten.

Er verdwijnen elk jaar veel fietsen, maar er worden er ook veel teruggevonden. Een deel van die fietsen geraakt niet tot bij de eigenaar omdat er geen enkel aanknopingspunt is. Daarom is het belangrijk om aangifte te doen en om je tweewieler te laten graveren. Zo vergroot je de kans dat dieven jouw fiets links laten liggen of dat jij ooit je fiets terugkrijgt.

Op zaterdag 3 maart kan je terecht in het Gelmelenhof tussen 10 en 11 uur om je fiets te laten graveren. Past dit niet voor jou? Andere opties vind je op https://www.schoten.be/fietsdiefstalpreventie

Als je fiets is gestolen of verdwenen, neem dan zeker een kijkje op www.gevondenfietsen.be. Hou er rekening mee dat gevonden fietsen slechts drie maanden worden bijgehouden door onze diensten. Daarna worden ze eigendom van de gemeente en worden ze verkocht, weggeschonken aan een goed doel of vernietigd.

Labels