Teamwork leidt tot arrestatie van twee inbrekers

De Lokale Politie Schoten kon twee verdachten vatten van drie woninginbraken en een fietsdiefstal na een melding van een alerte burger. Dit succes is een schoolvoorbeeld van excellent teamwork tussen de Schotenaar en de lokale politie en intern bij het Schotens korps.

 

graffiti camera

Op 12 november belde een alerte burger naar de noodcentrale nadat hij twee verdachte personen had opgemerkt op camerabeelden met ongezonde interesse voor zijn woning. Het team interventie kwam met bekwame spoed ter plaatse. Na een korte zoektocht vonden zij de verdachte personen bezweet aan een bushalte in de omgeving.

De verdachten op de camerabeelden kwamen overeen met de bezwete jongemannen aan de bushalte. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiekantoor. Het verder onderzoek werd geleid door de lokale recherche van Schoten. De twintigers hadden meer op hun kerfstok dan enkel deze poging inbraak. De inspecteurs konden hen linken aan twee effectieve inbraken met geringe buit eerder die week en de diefstal van twee fietsen in Schoten. 

De mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hun aanhouding bevestigde. Het onderzoek wordt verdergezet.

Labels