UPDATE: resultaten campagne tegen overdreven snelheid in het verkeer

Onze zone nam in oktober deel aan de sensibiliseringscampagne van VSV tegen overdreven snelheid. Het team verkeer voerde een groot aantal snelheidscontroles uit en stelde 1004 inbreuken vast.

 

 

 

voetganger aan zebrapad

Op 3 oktober startte een nieuwe sensibiliseringscampagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. De actie focuste op waarom het zo belangrijk is om je aan de toegelaten snelheid te houden. Want of je het nu wil of niet, het is gewoon zo: als je te snel rijdt, zie je minder. Wie zich aan de snelheidslimieten houdt en zijn snelheid aanpast aan de omstandigheden, heeft meestal nog de mogelijkheid om veilig te reageren op onverwachte situaties.

Het team verkeer van onze zone had dan ook extra aandacht voor snelheid in het verkeer de voorbije maand. Zij spendeerden 99u25 aan snelheidscontroles. In totaal controleerden ze 32.695 chauffeurs, 1004 daarvan reden te snel. Dit lijkt een groot aantal overtreders, maar 97% van de chauffeurs hield zich gelukkig wel aan de toegelaten snelheid. 

Er werden o.a. snelheidscontroles uitgevoerd in volgende straten:

Alfon Servaislei Bredabaan Metropoolstraat
Alice Nahonlei Calesbergdreef Ridder Walter Van Havrelaan
Borgeindstraat Eduard Steursstraat Sluizenstraat
Botermelkbaan Horstebaan Toekomstlaan
Braamstraat Jozef Hendrickxstraat Voorkempenlaan
Brechtsebaan Kopstraat Victor Frislei

 

Het grootste aantal overtredingen werd vastgesteld in de Metropoolstraat, 243 chauffeurs gaven te veel gas. Er werd zowel in zone 30, zone 50 als in zone 70 gecontroleerd.

Niet enkel in oktober hecht ons korps veel belang aan verkeersveiligheid, het aanpakken van overdreven snelheid in onze gemeente is altijd prioritair. Van januari 2021 tot en met oktober 2021 controleerde het team verkeer 176.009 voertuigen en stelde 7798 snelheidsovertredingen vast. We zijn zeer blij dat 95,6% van de automobilisten zich aan de snelheidslimieten houdt. Ook in de toekomst zullen we hierop blijven inzetten, altijd en overal in Schoten. De openbare weg ziet er elke dag, nee, zelfs elke seconde anders uit.

Labels