Resultaten verkeersactie 23 mei

Op 23 mei ging het team verkeer op pad met Lokale Politie Voorkempen voor een controleactie met extra aandacht voor voertuigen voor professioneel gebruik. In totaal namen ze 28 voertuigen onder de loep en stelden veertien overtredingen vast.

controle van vrachtwagen

Het team verkeer van onze zone organiseerde 23 mei een controleactie in samenwerking met Lokale Politie Voorkempen. De focus van de actie lag op de controle van voertuigen voor professioneel gebruik: gaande van een zwaarbeladen aanhangwagen tot de ladingverzekering van vrachtwagens en andere documenten.

Op de Brechtsebaan controleerden ze 28 voertuigen. Ze stelden twee boetes op omdat de ladingverzekering van de vrachtwagens niet in orde was en een onmiddellijke inning voor een vervallen keuring. Zes voertuigen waren te zwaarbeladen en de chauffeurs en/of de bedrijven ontvangen een administratieve inning van 400 euro.

Tijdens zo'n actie hebben de politiemedewerkers ook oog voor andere inbreuken. Zo betrapten ze een chauffeur die voorbijstak via een doorlopende witte lijn, gebruikten drie chauffeurs hun gsm achter het stuur en werd een boete opgesteld voor het niet dragen van de gordel.

Verkeersveiligheid is niet enkel een kwestie van alcohol en te snel rijden. Daarom controleren we ook op andere aspecten die een invloed hebben op de verkeersveiligheid. Een overladen voertuig is een gevaar op de baan, net zoals het niet dragen van je veiligheidsgordel en het bellen achter het stuur.

 

Labels