Resultaten provinciale Wodca-actie

Zaterdag 16 oktober nam onze zone deel aan de provinciale Wodca-actie. Tijdens deze controles focussen inspecteurs op alcohol en drugs achter het stuur. 283 chauffeurs moesten blazen. 7 chauffeurs hadden te diep in het glas gekeken en een aantal andere (verkeers)inbreuken werden vastgesteld.

controle bij nacht

In Antwerpen werden de Wodca-acties geïntroduceerd in 2000. De afkorting staat voor WeekendOngevallen Door Controles Aanpakken. Tijdens deze acties wordt gefocust op alcohol en drugs in het verkeer, maar politieambtenaren hebben uiteraard ook oog voor andere overtredingen.

In Schoten stelde het team Wodca zich op op verschillende plaatsen in de gemeente zoals in de Vordensteinstraat, Sluizenstraat, Horstebaan, Metropoolstraat en aan het Gasketelplein. In totaal werden 283 chauffeurs onderworpen aan een alcoholcontrole, 97,5% van de chauffeurs had niet te veel gedronken. Eén chauffeur legde een positieve speekseltest af en moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Er werd ook een onmiddellijke inning opgesteld voor het niet-dragen van de gordel en een proces-verbaal omdat een voertuig niet tijdig werd gekeurd.  Eén chauffeur kwam in het vizier van de ploegen omdat hij de controle probeerde te ontwijken. De man was illegaal in het land. Tijdens deze Wodca-actie werkte onze zone samen met het parket van Antwerpen. Ook enkele aspirant-inspecteurs van Campus Vesta werden meegenomen op sleeptouw.

Verkeersveiligheid is een prioriteit voor onze zone en voor de Schotenaar. Daarom blijven we extra aandacht geven aan alcohol en drugs in het verkeer. Op alle momenten overal in Schoten kan je onderworpen worden aan een alcoholcontrole. Wij kunnen echter enkel sensibiliseren en sanctioneren, het is aan de chauffeurs om hun verantwoordelijkheid te nemen. Niet drinken en rijden!

Labels