Resultaten controleactie tegen gsm'en tijdens het rijden

controle gsm

Afleiding achter het stuur is één van de voornaamste oorzaken van verkeerongevallen. Snel een bericht bekijken, een fout muzieknummer wegklikken of je wederhelft even bellen zorgen ervoor dat je focus niet meer bij het verkeer ligt. Dit vergroot de kans op een verkeersongeval enorm.

Daarom is gsm'en achter het stuur sinds 3 maart een overtreding van de derde graad, in plaats van een overtreding van de tweede graad. Deze overtreding kost je nu €174 (€183,06 incl. administratieve kosten). Beginnende bestuurders die deze overtreding begaan, zullen moeten verschijnen voor de politierechter die zal bevelen om het theoretisch en/of praktisch rijexamen opnieuw af te leggen.

Het team verkeer organiseerde vandaag een actie met focus op gsm'en achter het stuur. Ze controleerden bestuurders op verschillende plaatsen in onze gemeente. Ze vatten onder meer post in de Metropoolstraat en in de Paalstraat. Alhoewel de focus lag op afleiding achter het stuur, hadden de inspecteurs uiteraard oog voor alle verkeersovertredingen.

  • 6 chauffeurs werden betrapt met hun gsm in hun handen
  • 1 chauffeur reed rond zonder het juiste rijbewijs.
  • 1 chauffeur negeerde het inhaalverbod en reed rond met een voertuig dat niet tijdig gekeurd was
  • 5 personen ontvingen een boete omdat ze geen gordel droegen
  • 1 proces-verbaal voor een inbreuk op het rijbewijs

Verkeersveiligheid is een topprioriteit voor onze zone. Wij zullen altijd extra aandacht hebben voor gsm'en achter het stuur en andere overtredingen die jou en de andere weggebruikers in gevaar brengen.

Labels