Opendeurdag Lokale Politie Schoten groot succes

De opendeur bij Lokale Politie Schoten op 25 september was een schot in de roos.  Meer dan 1800 kijklustigen kwamen zondag opdagen.

Opendeurdag 2022

Om 10u was de officiële opening van de opendeurdag voor zo’n 50 genodigden, o.a. de minister van Binnenlandse Zaken, de burgemeester, Procureur des Konings De Keyzer, advocaat-generaal Erard, diverse korpschefs, het college, gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van brandweer en gemeente waren aanwezig. Minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, lichtte in haar speech haar beleid toe i.v.m.  de instroom van nieuwe medewerkers, geweld tegen politie en zette de zone Schoten in de bloemetjes voor de inzet. De burgemeester benadrukte de goede samenwerking tussen politie, gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten. Hij dankte alle medewerkers voor de opendeurdag, maar ook expliciet voor de inzet tijdens de evacuatie van de serviceflats die nacht.

Opendeurdag 2022

 

Om 11u startte de opendeurdag voor het grote publiek. Het was een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Zo konden de aanwezigen het wagenpark bekijken, een botsing ervaren in de tuimelwagen en een dronkemansbril opzetten. Er was veel belangstelling voor onze voertuigen die net werden uitgerust met het Battenburgpatroon. Intussen kregen twee Volkswagen combi’s, een Tiguan en een Skoda Superb dit  opvallend geblokt fluorescerend geel-blauw patroon waardoor de hulpdiensten beter zichtbaar zijn. Doorheen het gebouw stonden heel wat standen met informatie voor de bezoekers over thema’s zoals cybercrime en drugs. Na de rondgang op de terreinen konden de bezoekers een hapje en drankje nuttigen. De opbrengst van 500 euro gaat naar ‘Appel en ei’.

Opendeurdag 2022

 

Er waren veel ouders met kinderen en jongeren op post. De kleinsten konden dan ook hun vingerafdrukken laten nemen, meedoen aan een moordspel en een ritje in de combi maken.  Aan onze verkleedwedstrijd Junior flik/boef namen 58 kids deel: Noa, Tiana, Ellie, Seb, en Rowaz zijn de winnaars! Zij kunnen een leuke prijs verwachten.  Meer dan 250 kinderen probeerden de moord op onze korpschef op te lossen. Mateo, Charlie, Thibo en Juline kraakten de zaak en krijgen een mooie beloning. De drie winnaars van onze quiz zijn Annemie C., Danielle H. en Frédéric V. Zij worden gecontacteerd en kunnen hun prijs afhalen op kantoor.

Junior flik

Labels