Lokale politie Schoten werkt goed samen tijdens gerechtelijke actie

Op 27 juni namen inspecteurs van het team interventie en het team recherche deel aan een gerechtelijke actie op het grondgebied van onze gemeente.  Naast het vatten van overtreders had deze actie ook sensibilisering tot doel. De inspecteurs stelden vier processen-verbaal op voor drugsbezit en vier voor het niet dragen van een gordel en zetten extra in op overlastgevoelige plaatsen.

 

inspecteurs op de fiets

Tijdens deze actie hadden de inspecteurs extra aandacht voor verkeersinbreuken en alle mogelijke criminele fenomenen. Ze was bovendien ook specifiek gericht op de aanpak van overlast in parken en op pleintjes. Overlast is een breed fenomeen waaronder bijvoorbeeld geluidshinder, vandalisme en sluikstorten vallen. Zo werd onder andere het Cogelspark onder de loep genomen. De wijkregisseurs brachten ook andere overlastgevoelige plaatsen aan. Twee fietsteams waren tijdens de actie op pad om te controleren op deze pleintjes en in de parken. Vier processen-verbaal voor drugsbezit werden opgesteld. Het korps kent de plaatsen waar overlast is en zal ook in de toekomst verder controleren op deze plaatsen.

Er werd niet enkel gecontroleerd op overlast. Aan een controlepost op een drukke baan in Schoten passeerden zo’n honderd voertuigen, tien daarvan werden onderworpen aan een grondige controle. Ze stelden vier processen-verbaal op voor het niet dragen van de gordel in de wagen en namen lachgas in beslag.

Acties hebben niet enkel tot doel om overtreders te vatten, de kracht van sensibilisering is ook zeer belangrijk. Daarom was deze actie een succes! Ook in de toekomst werken al onze teams samen om de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente te garanderen.

Labels