Lokale Politie Schoten vat inbreker

Op dinsdag 8 november werd Lokale Politie Schoten op de hoogte gebracht van een inbraak in wijk De Zeurt waarbij één verdachte werd gevat.

 

politievoertuig LP Schoten

Op 8 november 2022 ontvingen we een melding van een inbraak in wijk De Zeurt. De bewoners hadden op camerabeelden gezien dat inbrekers zich toegang tot de woning verschaften. Onze ploegen gingen snel ter plaatse bijgestaan door Lokale Politie Brasschaat. De twee verdachten namen de vlucht. Het hondensteunteam van de Federale Politie kwam ter plaatse en de BIN-werking werd opgestart. Uitgebreid nazicht leidde tot de arrestatie van een 38-jarige verdachte. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het onderzoek loopt en de tweede verdachte wordt opgespoord.



De donkere herfstdagen zijn traditiegetrouw hoogdagen voor inbrekers. Daarom werd het actieplan DIW (diefstal in woning) geactiveerd in onze zone, we zetten ons maximaal in om het aantal inbraken te beperken. Elke dag gaan er (anonieme) patrouilles op pad om toezicht te houden in inbraakgevoelige wijken en op regelmatige basis worden extra controleacties gepland om de inbrekers een halt toe te roepen. We vragen de medewerking van de Schotenaar: zie je iets verdachts? Bel 101 zodat de interventieploegen onmiddellijk nazicht kunnen doen. Twijfel niet.

 

Labels