Lokale Politie Schoten lanceert vierde editie van Mistrap je niet

Lokale Politie Schoten organiseert voor het vierde jaar op rij een campagne om fietsers aan te zetten tot nog veiliger en correcter fietsgedrag. Deze actie start op 1 november.

Afbeelding Msitrapjeniet actie

Hoewel de auto het meest populaire vervoersmiddel blijft, wint de fiets met recht en reden steeds meer aan populariteit. Fietsen is goedkoop, milieuvriendelijk en gezond. Wij stellen helaas vast dat fietsers nog al te vaak de verkeersregels aan hun laars lappen. Zo brengen ze niet enkel zichzelf maar ook andere weggebruikers in gevaar. Daarom is het belangrijk dat dit onderwerp een spraakmaker blijft en fietsers gemotiveerd worden om de verkeersregels te blijven volgen.

Fietsers zijn zich te weinig bewust van hun zwakke positie in het verkeer. Vooral tijdens deze donkere maanden en als de zon zeer laag staat, zijn ze onzichtbaar voor automobilisten. Dit is geen moedwil van chauffeurs, maar een seizoensgebonden kwestie. Het is van levensbelang dat zij zich bewust zijn van dit probleem en extra op hun hoede zijn.

Op 1 november lanceren we daarom de vierde editie van Mistrap je niet. Deze actie start met een sensibiliseringsperiode. Via Facebook en Instagram zullen we allerlei tips de digitale wereld insturen om fietsers te herinneren aan correct rijgedrag en om misvattingen omtrent de verkeersregels recht te zetten. Opgelet, de inspecteurs zullen altijd gepast reageren als fietsers faliekant de mist ingaan, ook tijdens de preventieve periode van de actie. Vanaf 15 november start de repressieve fase van de actie en zullen er fietscontroles worden georganiseerd met onder andere aandacht voor fietsen in de foutieve richting, het negeren van de  voorrangsregels, verbodsborden of verkeerslichten en trappen met je gsm in de hand. Houd het veilig en hoffelijk, dan vermijd je een boete.

De Lokale Politie Schoten draagt verkeersveiligheid altijd hoog in het vaandel met aandacht voor zowel fietsers, automobilisten als voetgangers.

Labels