Lokale Politie Schoten kan verdachte personen vatten

Op 26/02/2023 kon Lokale Politie Schoten twee verdachte personen vatten. Ze werden voorgeleid. 

Commissariaat Lokale Politie Schoten

Zondag 26 februari omstreeks 20u30 kreeg Lokale Politie Schoten een melding van twee verdachte personen. Team toezicht en interventie deed nazicht in de omgeving en kon twee mannen aantreffen en controleren.  Enkele straten verder werd een voertuig aangetroffen dat mogelijk gebruikt werd door de verdachten. BIN Ter heide werd opgestart met de vraag uit te kijken naar andere verdachte personen.

De mannen (31 jaar en 20 jaar) gaven een zeer onsamenhangend verhaal en leken in het bezit te zijn van valse identiteitsdocumenten. Ze werden samen met het voertuig overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Team recherche verhoorde de verdachten. Via camerabeelden van het ANPR-systeem kon het voertuig aan de mannen gelinkt worden.

De twee verdachten werden voorgeleid bij het parket. De magistraat besliste het voertuig in beslag te nemen. Eén persoon had een bevel tot gevangenneming en is overgebracht naar de gevangenis, de tweede mocht beschikken na afname DNA. Het onderzoek loopt.

Labels