Gevonden hulzen en bloedspoor in Schoten

De hulzen en het bloedspoor die deze ochtend zijn aangetroffen in Schoten hebben geen verband met elkaar. Vier personen, waaronder één minderjarige, die zaterdag rond middernacht huiswaarts keerden, schoten – voor “de grap” – drie maal met een alarmpistool. 

Commissariaat Lokale Politie Schoten

Zaterdag rond middernacht ontving Politie Schoten een melding dat er schoten werden gehoord in het centrum van de gemeente. Ondanks een zoektocht waren er geen indicaties van een misdrijf en bood er zich geen slachtoffer aan. Deze ochtend, werden bij daglicht, drie hulzen en bloeddruppels aangetroffen in het steegje tussen de Paalstraat en het Edisonplein.

Na onderzoek door het team toezicht en interventie en het team wijk, konden vier personen worden geïdentificeerd en werd in het voertuig van één van de verdachten een alarmpistool aangetroffen. Het verder onderzoek door het team recherche, leidde tot de vaststelling dat er geen ernstige feiten werden gepleegd. Het aanwezige bloed, dat op quasi dezelfde plaats werd aangetroffen, kan vermoedelijk gelinkt worden aan een klant die zich  in een tegenoverliggend café door een gebroken glas had verwond aan de hand.

Het alarmpistool werd inbeslaggenomen. De verdachten waren niet gekend bij politie voor gelijkaardige feiten en mochten op beslissing van het parket na verhoor beschikken.

Labels