Gecoördineerde actie verkeer werpt vruchten af

Op 8 juli organiseerde de lokale politie Schoten een gecoördineerde actie verkeer in samenwerking met de douane en de Vlaamse belastingdienst. De Vlaamse belastingdienst inde 5092 euro achterstallige verkeersbelasting, de douane ontving 620 euro. De inspecteurs van de lokale politie Schoten stelden acht inbreuken vast, waaronder een chauffeur die positief testte op het gebruik van drugs.

controlepost

Op twee grote invalswegen in Schoten werden controleposten opgericht waar in totaal 1560 chauffeurs passeerden. Het was een succesvolle actie voor de Vlaamse belastingdienst die 5092 euro achterstallige verkeersbelasting inde. De douane ontving 620 euro als gevolg van openstaande penale boetes en ook de lokale politie Schoten stelde 8 processen-verbaal op. Zo kregen onder andere 3 chauffeurs een boete omdat hun voertuig niet geldig was gekeurd en was 1 voertuig niet geldig verzekerd.  Ze stelden ook een proces-verbaal op voor rijden tijdens rijverbod en 1 chauffeur testte positief op drugs. Hij mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Verkeersveiligheid is een topprioriteit voor de lokale politie Schoten. Ook in de toekomst zal de zone samenwerken met externe partners tijdens grootschalige controles om de verkeersveiligheid in Schoten te kunnen waarborgen.

Labels