Extra controles tijdens Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

Tijdens de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking op zaterdag 3 december heeft het team verkeer van onze zone extra gecontroleerd op parkeren op een plaats voor mindervaliden zonder geldige parkeerkaart. Ze controleerden alle 142 mindervalidenparkeerplaatsen in Schoten tenminste één keer en stelden vier inbreuken vast.

controle mindervalidenparkeerplaatsen

In 1992 riep de Verenigde Naties 3 december uit tot de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Deze dag zorgt ervoor dat we aandachtig blijven voor gelijke kansen voor mensen met een beperking. Lokale Politie Schoten hecht steeds veel waarde aan verkeersveiligheid en aan hoffelijkheid in het verkeer.



Op zaterdag 3 december heeft het Schotens korps en het team verkeer in het bijzonder extra gecontroleerd op deze parkeerplaatsen. Zij controleerden alle mindervalidenparkeerplaatsen in Schoten, zo’n 142, tenminste één keer en stelden vier overtredingen vast. Elke overtreder zal een GAS-boete ontvangen.



Controles op parkeren op mindervalidenparkeerplaatsen zijn ingebed in onze dagelijkse werking. We doen proactief nazicht en reageren op elke melding van een mogelijke overtreding. In 2021 werden 125 overtredingen vastgesteld. Einde november 2022 stond de teller al op 111 overtreders.



Schepen van Mobiliteit Iefke Hendrickx steunt het initiatief van onze zone: “Parkeren op een mindervalidenparkeerplaats zonder geldige kaart, dat doe je niet. En toch … Samen proberen we dit gedrag van de kaart te vegen. Sensibiliserend met onze campagne, repressief als het moet. Dank aan Lokale Politie Schoten voor deze actie maar ook dank om dit als prioriteit te stellen op alle dagen het jaar en niet enkel op de Dag van de Toegankelijkheid”.



Geen enkel excuus vergoeilijkt deze overtreding. Bespaar jezelf rode kaken en een ferme boete, wees hoffelijk en parkeer correct.

 

Labels