Eén dag/week niet

In het kader van de preventie tegen woninginbraken is de nationale actie '1 dag niet' ontstaan. Ook bij de Lokale Politie Schoten staat de aanpak van woninginbraken hoog op de prioriteitenlijst.

Wist je dat er in 2016 in Schoten 101 effectieve woninginbraken zijn gemeld en 40 pogingen tot inbraak? Dat is een verbetering tegenover de piek in 2012, maar het blijft een belangrijk aandachtspunt voor de politie en het gemeentebestuur. Elke inbraak is er immers één te veel.

Sinds 2014 neemt de Lokale Politie Schoten deel aan deze nationale actie; zij doen dit samen met de gemeente Schoten, de BuurtInformatieNetwerken, de diefstalpreventieadviseurs en de fietsgraveurs. Ook dit jaar zal er opnieuw actie worden ondernomen. En dit gedurende de volledige laatste week van oktober.

Verhoogd politietoezicht

De Lokale Politie Schoten zal naar aanleiding van de actie '1 dag niet' een hele week lang extra aandacht besteden aan woninginbraken. Op vrijdag zal de politie over het ganse grondgebied verschillende dispositieven opstellen en actief patrouilleren.

Pop-up actie zaterdagmarkt

Tijdens de zaterdagmarkt van 28 oktober kan je langskomen in het pop-upkraam van de politie en de gemeentedienst integrale veiligheid. Hier zal je de mogelijkheid krijgen om inbraakpreventief advies in te winnen, een afspraak te maken met een diefstalpreventieadviseur, je fiets te laten graveren, meer te weten komen over de BIN-werking, en nog veel meer.

Labels