Dealer opgepakt tijdens verkeerscontrole

Op vrijdag 7 februari organiseerde de Lokale Politie Schoten een verkeersactie op verschillende plaatsen in de gemeente. De inspecteurs stelden verschillende inbreuken vast en vatten bovendien een vermoedelijke dealer.

Politie Schoten

De inspecteurs hebben tijdens deze controleactie plaats gevat op verschillende plaatsen in de gemeente, onder meer op de Alfons Servaislei, Toekomstlaan en de Calesbergdreef.  In totaal werden 196 chauffeurs onderworpen aan een alcoholtest, slechts 1 bestuurder blies positief en moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. De inspecteurs stelden verschillende inbreuken vast. Ze stelden onder meer 6 processen-verbaal op voor overdreven snelheid en namen een bromfiets in beslag die te snel reed en bovendien noch verzekerd noch ingeschreven was.

Tijdens de actie meldde een burger dat de chauffeur voor haar allerlei zaken uit het raam van zijn voertuig  had gegooid toen hij de controlepost naderde. De inspecteurs deden nazicht in de buurt en vonden zakjes marihuana in de berm. Ze troffen ook een jongeman die zich verdacht gedroeg. Een inspecteur herkende de verdachte die hij zonet aan een alcoholcontrole had onderworpen. De verdachte bekende dat de zakjes van hem waren. Hij werd overgebracht naar het politiekantoor waar hij een positieve speekseltest aflegde en zijn rijbewijs  onmiddellijk moest inleveren. Tijdens de doorzoeking van zijn voertuig en huiszoeking werd een aanzienlijke som geld (€11.660) en marihuana (81 gram) aangetroffen.  Zijn voertuig en telefoon werden in beslag genomen. De 25-jarige jongeman wordt verdacht van handel in verdovende middelen. Hij werd voorgeleid en door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder zeer strikte voorwaarden. Het onderzoek loopt nog.

 

Labels