Actie tegen woninginbraken

Als de bladeren vallen en de dagen korter worden, kriebelt het helaas bij inbrekers om hun slag te slaan. Het actieplan woninginbraken is daarom geactiveerd. Onze (anonieme) ploegen patrouilleren extra om inbrekers te ontmoedigen en te klissen. We zijn maximaal aanwezig op het grondgebied van onze gemeente.

10 tips tegen woninginbraken

Tijdens deze donkere maanden met kortere dagen en minder mensen op straat zijn er traditioneel meer (pogingen tot) woninginbraken. Wanneer het aantal inbraken in onze gemeente stijgt, laten WIJ jou niet aan je lot over. Woninginbraken zijn altijd prioritair voor onze zone. Van zodra er meer inbraken worden vastgesteld, gaan er alarmbellen af dankzij ingebouwde waarschuwingssystemen. Alle teams gaan samen de strijd aan tegen woninginbraken. Spijtig genoeg kunnen we niet alle woninginbraken voorkomen. Er zijn een aantal zaken die JIJ kan doen om een inbreker te ontmoedigen om jouw woning te bezoeken.

Activeer jij thuis ook het actieplan? Check onderstaande tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

  1. Sluit ramen en deuren.
  2. Geef je huis een bewoonde indruk als je niet thuis bent.
  3. Zorg voor extra bescherming.
  4. Laat onbekenden niet binnen in een appartementsgebouw.
  5. Berg potentieel inbrekersmateriaal (bv. ladder) op.
  6. Leg waardevolle spullen uit het zicht.
  7. Leg sleutels op een veilige plaats.
  8. Zorg dat je woning goed verlicht is.
  9. Zorg voor sociale controle. Laat meerdere buren weten dat u op vakantie gaat, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.
  10. Iets verdachts gezien? Bel onmiddellijk 101!

 

Ben je niet op de hoogte van de zwakke plekken van je woning? Vraag gratis diefstalpreventief advies aan. Geïnteresseerd? Lees meer op de website van Gemeente Schoten. Lees verder.

Labels