Werken aan de Kapelsesteenweg

Werken Antwerpen - Brasschaat Schoolomgevingen St. Michielscollege - De Witte Merel

Op 14 maart starten de werken op de Kapelsesteenweg.

In de eerste fase wordt de kant van Antwerpen onder handen genomen. Het verkeer zal enkel mogelijk zijn komende vanuit Kapellen richting Merksem tussen de Reintjesbeek en de oprit van de E19. Tweerichtingsverkeer blijft wel nog mogelijk tot aan sanitair Schrauwen.

Initieel blijft op de Kapelsesteenweg verkeer tot het Laar mogelijk komende vanuit Merksem. Vanuit de richting van Kapellen is dit steeds mogelijk.

Vanuit Merksem richting Kapellen dient er een omleiding gevolgd te worden via de Bredabaan - Voshollei - Donksesteenweg. De huidige busbaan op de Bredabaan wordt afgeschaft tussen de Zwaantjeslei en de Voshollei ten gunste van het doorgaand verkeer richting Brasschaat centrum. De huidige rijstrook wordt voorzien voor het links afslaand verkeer (richting Voshollei). Op de Bredabaan net voorbij het kruispunt met de Voshollei geldt de normale verkeerssituatie. Op de omleidingsweg zal een tonnage beperking gelden van boven de 3,5ton. (Uitgezonderd bussen DE LIJN / Ibus en plaatselijk verkeer) Dit wordt maximaal gecommuniceerd, zelfs vanop de E19 waarbij zwaar vervoer voor Kapellen wordt doorverwezen A12, afslag Leugenberg.

De Ternincklei en Acacialei worden afgesloten ter hoogte van de Kapelsesteenweg. Deze straten zijn wel toegankelijk voor de hulpdiensten. In de richting van de Kapelsteenweg worden deze straten uitzonderlijk plaatselijk verkeer.

De Kastanjelei wordt enkelrichting in de richting van de Kapelsesteenweg. Deze maatregelen worden genomen ter voorkoming van sluipverkeer en de verkeersveiligheid in de schoolomgeving / woonwijk.

Specifieke informatie ?

Zie website gemeente.

Labels