Trajectcontrole

Na enkele weken van informeren en sensibiliseren, werd de trajectcontrole op de Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat en op de Schotensteenweg in Sint-Job-in't Goor effectief in werking gezet.

De nodige conformiteitsattesten werden afgeleverd en het protocol tussen de PolitiezonesBrasschaat en Voorkempen en het Parket, dat instaat voor de vervolging, werd getekend.

Wie te snel rijdt, mag dus een boete in de bus verwachten.

Naast trajectcontrole zijn de camera's ook uitgerust met nummerplaatherkenning, ofwel(Automatic Numberplate Recognition) genoemd. Deze ANPR-camera's registreren en herkennen de kentekens van voertuigen. Ze verzamelen automatisch een aantal gegevens van elk passerend voertuig zoals de nummerplaat, de nationaliteit van de eigenaar, het tijdstip, enz. Deze gegevens worden vergeleken met verschillende databanken die controleren op geseinde, gestolen en verdachte voertuigen. Als de nummerplaat in één van deze databanken voorkomt, dan is er sprake van een 'hit' en krijgt de lokale politie onmiddellijk een signaal, waardoor de politieploegen de voertuigen onmiddellijk, doeltreffend en veilig uit het verkeer kunnen halen. En dit is van enorm belang in het kader van de verkeersveiligheid en kan daarenboven ook een enorme troef betekenen in het kader van inbraakpreventie. Daarnaast registreren de camera's ook niet-verzekerde voertuigen en voertuigen die niet in orde zijn met de technische keuring.

Labels