Mailberichten zijn niet altijd geloofwaardig.

Diverse mails circuleren met verzoek tot het storten van geld

om de verzender uit de problemen te helpen in één of andere vakantie bestemming of naar aanleiding van een fictieve erfenis!

Dit blijkt weer een zoveelste variant op een poging om geld af te troggelen. De berichten worden origineler en de oplichters maken gebruik van populaire namen of bekende personen om geloofwaardig over te komen en om zo het vertrouwen op te wekken.

U kan hierop reageren door de mail gewoon te deleten zonder meer! Gelieve nooit geld over te maken n.a.v. dergelijke mails.

Onlangs werd er een nieuw meldpunt (meldpunt.belgie.be) opgericht door de Federale Overheidsdienst Economie, een website om allerlei vormen van oplichting, bedrog, fraude en illegale handelspraktijken te melden.

Wat kan ik melden via het Meldpunt?

Oplichting: valse facturen, valse loterij,valse berichten over de VISA card, valse boetes per e-mail, …

Fraude: phishing, spoofing (zich online voordoen als iemand anders), valse waardebonnen per e-mail,

Illegale handelspraktijken en bedrog: misleidende reclame of prijsaanduiding, problemen met een krediet, ongewenste oproepen of e-mails, leveringsproblemen

Opgelet: Ben je slachtoffer geworden van dergelijke praktijken of heb je nadeel geleden (bijvoorbeeld je hebt geld verloren, je hebt een valse boete betaald, ...) dan dien je best klacht in bij de politie zodat er een proces-verbaal kan worden opgesteld.

Labels