12 huiszoekingen in de strijd tegen de verkoop van verdovende middelen door een vereniging van misdadigers.

Op donderdag 27 juni werd een groot politiedispositief uitgerold door de Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere) om de leden en kopstukken van een vereniging van misdadigers te vatten die betrokken zou zijn bij de verkoop van verdovende middelen, waaronder voornamelijk cannabis.

Eind 2023 verzamelde de Lokale Recherche van Commissariaat 4 van PolBruNo informatie over een groep individuen die samen verdovende middelen, klaarblijkelijk cannabis, zouden verkopen op het grondgebied van Sint-Joost-ten-Node, wat leidde tot de opstart van een onderzoek. Het onderzoek bracht een uitgebreide vermeende vereniging van misdadigers aan het licht.

In het kader van het onderzoek leverde de onderzoeksrechter 12 huiszoekingsmandaten af en dankzij de opgevoerde samenwerking tussen de Zones PolBruNo, Brussel West en Brussel Zuid werden ze allemaal uitgevoerd op 27 juni 2024.

Deze huiszoekingen leidden tot de vatting van 11 verdachten die banden hadden met de vermeende vereniging van misdadigers, waaronder de vermeende kopstukken en een particulier die als gezocht geseind stond. Al deze verdachten dienen binnen de wettelijke termijn van 48 uur gehoord te worden door de onderzoekers en, in voorkomend geval, door de onderzoeksrechter. In totaal werden tussen 25 en 30 kilo drugs, meer dan 10.000 euro cash en verschillende voertuigen in beslag genomen.

Dit soort operaties maakt deel uit van de strijd tegen de verkoop van verdovende middelen. Ze laten toe om de druk te verhogen op criminele organisaties die actief zijn op het grondgebied van de Politiezone. PolBruNo bevestigt dat de inspanningen tegen de verkoop van drugs doorgaan en onverminderd zullen blijven doorgaan, opdat de buurtbewoners zich veiliger zouden voelen.

Labels