Verdachten van diefstal met geweld gepleegd door valse UPS-bezorgers gearresteerd door Politiezone Brussel Noord

Op 20/06/2022 werd in Schaarbeek een diefstal met geweld, vuurwapengebruik en opsluiting gepleegd door valse UPS-bezorgers. Deze woensdag 5 oktober werden twee verdachten ter beschikking van de onderzoeksrechter gesteld naar aanleiding van het onderzoek gevoerd door de Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade van de Politiezone Brussel Noord.

inbeslagneming van bankbiljetten bij huiszoekingen

Via het onderzoek konden meerdere daders en mogelijke uitvalsbasissen geïdentificeerd worden. Deze woensdag 5 oktober zijn de politiemensen van de Politiezone Brussel Noord overgegaan tot de arrestatie van drie particulieren die in verband gebracht zouden kunnen worden met de diefstal met geweld van 20 juni 2022 waarbij ze zich lieten doorgaan voor UPS-bezorgers.

Dankzij het gevoerde onderzoek konden 9 adressen gelegen tot in Eupen gelokaliseerd worden waar huiszoekingen uitgevoerd werden op bevel van de onderzoeksrechter. Tijdens de huiszoekingen hebben de politiemensen o.a. meer dan 33.000€ cash, 2 wagens, een vuurwapen met munitie, drugs en een grote hoeveelheid juwelen teruggevonden.

Twee van de drie verdachten werden ter beschikking van de onderzoeksrechter gesteld. Ze werden aangeklaagd, als dader of mededader, van diefstal met geweld of bedreiging, in bende, met wapen en voertuig, willekeurige opsluiting, en werden vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek is lopende.

saisie d'une arme lors de perquisitions

Labels