Proficiat aan de nieuwe gebrevetteerde fietsers!

Op maandag 3 juni 2024 hebben onze politiediensten ter gelegenheid van Wereldfietsdag meer dan 400 kinderen uit de Politiezone Brussel Noord begeleid tijdens een fietstocht.  

Verschillende leden van de Fietsbrigade hebben vanochtend twee fietscolonnes omkaderd, één in Schaarbeek en één in Evere. De doelstelling voor de kinderen was tweeledig: enerzijds om alles wat ze geleerd hadden dankzij de “Pro Velo”-opleidingen in de praktijk te brengen en anderzijds om de voordelen van de fiets in een stedelijke omgeving te ontdekken.  

 Omstreeks 09.00 uur zijn de kinderen enthousiast beginnen te fietsen over een afstand van ongeveer 5 km. Dankzij het werk van de politiemensen konden ze zich veilig en vlot doorheen het verkeer begeven, zonder incidenten. Dit soort begeleiding vindt ook op andere momenten van het jaar plaats. 

 Na een welverdiende lunch kon de diploma-uitreiking van start gaan in aanwezigheid van de leden van de vereniging “Pro Velo”.   

Zowel voor de kinderen, als voor de begeleiders en de medewerkers van de Fietsbrigade werd Wereldfietsdag in een opperbeste stemming gevierd!  

Labels