Iets meer dan 5 kg marihuana achteraan in wagen teruggevonden door Politiezone Brussel Noord

Op 15 juni ontdekte een patrouille van de Lokale Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) tijdens een controle van een voertuig dat door het rood gereden was, iets meer dan 5 kg marihuana in de wagen.

De controle werd uitgevoerd door een patrouille van het wijkbeveiligingsdispositief tijdens de matchen van het EK Voetbal. Toen de patrouille zich klaarmaakte om opnieuw te vertrekken ter hoogte van het verkeerslicht in de Jeruzalemstraat in Schaarbeek, stelden ze vast dat een wagen de straat inreed en daarbij een rood licht negeerde.

Tijdens de controle van het voertuig werd een sterke drugsgeur waargenomen die van binnenin de wagen afkomstig was. Bij de doorzoeking van de wagen werden drie boodschappentassen teruggevonden waarvan twee gevuld met cannabis. In totaal werden 5,210 kg marihuana, een precisieweegschaal en € 225 cash in beslag genomen.

De verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het Parket van Brussel. Een opsporingsonderzoek, onder leiding van een parketmagistraat, is op dit moment lopende.

Labels