Drie daders op heterdaad aangehouden bij een beveiligingsoperatie in de Noordwijk

De Politiezone Brussel Noord heeft een toename vastgesteld van diefstallen van allerlei aard in de wijk rond het Noordstation (zakkenrollerij, winkeldiefstal, diefstal in voertuigen, enz.), waarvan sommige met geweld gepleegd worden en bij de burgers voor een groeiend gevoel van onveiligheid zorgen. De Zone heeft snel op deze vaststelling gereageerd door gericht patrouilles van verscheidene lokale politiediensten in te zetten, waaronder die van de BBV (Brigade Beveiliging Vervoer), om de veiligheid van buurtbewoners en pendelaars die zich in de wijk rond het Noordstation begeven, te verhogen.

The tricks of the pickpockets

In dit kader heeft de Brigade Beveiliging Vervoer van de Politiezone Brussel Noord op zaterdag 3 juli een operatie uitgevoerd die gericht was op de bestrijding van zakkenrollerij, diefstal met geweld, het gebruik, bezit en de verkoop van verdovende middelen in de Brusselse Noordwijk, die onmiddellijk aan het Noordstation grenst.

Deze operatie kadert meteen in het wijkactieplan van de Politiezone Brussel Noord en in de Europese campagne om de treinstations veiliger te maken en zakkenrollerij te verminderen (Stop Pickpockets).

Tijdens deze operatie hebben de politieambtenaren 15 personen en één voertuig gecontroleerd. Daarbij hebben ze 3 daders op heterdaad aangehouden, die alle drie ter beschikking van het Parket van Brussel gesteld werden.

Van deze 3 daders werden 2 particulieren aangehouden in het kader van een diefstal met geweld, namelijk het losrukken van een halsketting, in de Aarschotstraat. Zij benaderden een particulier die op het terras van een café zat en gebruikten een klassieke zakkenrollerstechniek, bestaande in het afleiden van de aandacht van het slachtoffer met een voorwendsel dat er mogelijk toe leidt dat het slachtoffer zijn/haar benen of bovenlijf aanraakt, terwijl de dader de gouden ketting ontvreemdt, die hij vooraf rond de nek van het slachtoffer heeft opgemerkt. Het slachtoffer heeft haar gouden ketting teruggekregen. De 2 daders zijn bekend bij de politiediensten voor feiten van diefstal.

Het derde individu werd in de vooravond aangehouden, nadat hij op heterdaad betrapt was op het bezit en gebruik van verdovende middelen op de hoek van de Aarschotstraat en de d’Hoogvorststraat. De politieambtenaren zagen de particulier die zich opmaakte om drugs te gebruiken op de openbare weg. Vervolgens verzette de particulier zich tijdens de politiecontrole. Bij deze interventie raakte één politieambtenaar gewond als gevolg van het verzet van het individu. De betrokken politieambtenaar zal minstens 4 weken werkonbekwaam zijn.

Hier vindt u alle informatie over de Europese bewustmakingscampagne teggen zakkenrollerij (Stop Pickpockets): https://www.politie.be/5998/nl/nieuws/stop-pickpockets?fbclid=IwAR34_Pc…

 

Labels