71 pv’s opgesteld tijdens een politiecontrole

Op woensdag 12 oktober 2022 heeft de Politiezone Brussel Noord een controleoperatie georganiseerd, die zowel preventief als repressief bedoeld was en gericht was op de actieve weggebruikers. Bij deze actie werden er in totaal 71 pv’s opgesteld. 

3 politieagenten op hun moto

Aangezien verkeersveiligheid een prioriteit vormt voor de Politiezone Brussel Noord, werd er op woensdag 12 oktober een controleoperatie georganiseerd door wegversperringen aan te brengen op het Karabiniersplein en het Daillyplein in Schaarbeek. 

Deze controleactie had tot doel om gerichte controles uit te voeren bij de actieve weggebruikers (voetgangers, gebruikers van fietsen en elektrische fietsen, gebruikers van voortbewegingstoestellen/speedpedelecs en stepgebruikers). In totaal werden er 165 controles uitgevoerd en 71 pv’s opgesteld. 20 fietsen, 16 bromfietsen en motorfietsen en 7 voertuigen werden hierbij gecontroleerd.  Bij deze controles werden er ook 25 ademtests uitgevoerd (die allemaal negatief bleken). Van de 24 gecontroleerde steps werden er 5 gerechtelijk in beslag genomen.  

Labels