1.273,7 liter lachgas en 110.000 ballonnen in beslag genomen door de Politiezone Brussel Noord

Op 10 augustus 2024 vond er een huiszoeking op heterdaad plaats in een krantenwinkel aan het Liedtsplein, in het kader van een onderzoek van de Dienst Sociale Wetten van Commissariaat 5 van de Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node), met de steun van de interventieteams. Hierbij werden 132 flessen lachgas (358 liter) in beslag genomen. Een winkelverantwoordelijke werd aangehouden en ter beschikking gesteld van het Bruss

Het onderzoek werd voortgezet onder leiding van een onderzoeksrechter. Op woensdag 21 augustus 2024 hebben de politieambtenaren van PolBruNo de zaakvoerder van de betrokken handelszaak opgepakt en van zijn vrijheid beroofd. Er vond overigens een huiszoeking plaats in een opslagplaats in Mechelen. Ter plaatse troffen de politiemensen 248 flessen lachgas met een inhoud van 3 liter en 202 flessen lachgas met een inhoud van 0,85 liter aan, hetzij 915,7 liter lachgas, evenals 110.000 ballonnen. Oneigenlijk gebruik van lachgas gebeurt namelijk gewoonlijk aan de hand van ballonnen. 

De zaakvoerder van de winkel werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. 

Het oneigenlijk gebruik van lachgas is een problematiek die al lange tijd bekend staat als een factor die herhaaldelijke verstoringen van de openbare orde teweegbrengt. Het Parket van Brussel volgt de problematiek dan ook van nabij op sinds het koninklijk besluit van 11 maart 2024 betreffende het oneigenlijk gebruik van distikstofmonoxide aangenomen werd.

 

De Zone PolBruNo zal haar inspanningen voortzetten in de strijd tegen de verkoop van verdovende middelen, maar ook tegen het oneigenlijk gebruik van lachgas, dat regelmatig aan de basis ligt van openbare ordeverstoringen in de Noordwijk. Via haar beveiligingsacties, onderzoeken en politieoperaties blijft de Politiezone Brussel Noord zich bovendien inzetten om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de Noordwijk te verbeteren.


 

 

Labels