De verkeerspiste van de politiezone Montgomery te Mooi-Bos

De Verkeersdienst van de politiezone Montgomery is er in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Woluwe en vooral het Communautair Centrum Mooi-Bos, in geslaagd om 259 leerlingen van het vijfde leerjaar lager gemeentelijk onderwijs te sensibiliseren voor de wegcode en meer in het bijzonder voor het rijden met de fiets op de openbare weg. Na een theoretische presentatie gedurende 30 minuten over de belangrijkste punten van de wegcode, werd hun kennis direct in de praktijk getest dankzij een verkeerspiste die speciaal voor hen aangelegd werd in het centrum van 24 tot 28 april 2017. Of het nu als voetganger of als fietser was: deze kinderen hebben kunnen profiteren van de tips van de politie-inspecteurs ter plaatse.

Hoewel de missies van de verkeersdienst zich niet hiertoe beperken, is de sensibilisering voor de verkeersveiligheid, in het bijzonder ten behoeve van het lager onderwijs, een uitgesproken prioriteit binnen de politiezone Montgomery.

Zoals men kan zien hebben de leerlingen op het einde van de praktijkervaring een mooi fluorescerend hesje, aangeboden door de politiezone, gekregen, dat ze onmiddellijk met veel trots hebben aangetrokken!

Labels